De huisstijl bewerken

Kant en klaar > Snel starten > De huisstijl bewerken

Huisstijl

Header plaatjes

U bent mischien bekend met de Cover foto en Profile picture in Facebook, in onze layout hebben we daar ook in voorzien, ze heten hier header image en logo. Kies Uiterlijk > Instellingen > Solide Base Template en scroll naar de 2e helft van de pagina naar Header en menu options.

Voor de header image is een plaatje nodig van 1280 x 140 pixels, kleinere of anders gevormde plaatjes worden door het systeem omhoog geschaald. Dat heeft kwaliteitsgevolgen, dus gebruik indien mogelijk een plaatje van in ieder geval 1280 pixels breed. Behalve toevoegen moet u het plaatje ook uploaden om het op de server bekend te maken.

Voeg op dezelfde wijze een logo plaatje toe, deze kan met kleinere afmetingen toe.

U kunt hier ook kiezen tussen 6 verschillende layouts in de onderlinge posities van logo, header en menu. Omdat het menu al kompleet is en de plaatjes voor header en logo al ingeladen zijn, krijgt u zo snel een beeld van de verschillende opties en kiest u degene die u het best bevalt.

Kleurgebruik

In de vorige sectie zagen we het kleurenschema al voorbij komen via Uiterlijk > Instellingen > Solide Base Template, dus daar gaan we nu weer naartoe. Er zijn een aantal smaakvol bij elkaar passende kleurencombinaties beschikbaar als Kleurenset, probeer deze allemaal tot u iets heeft waar u een goed gevoel bij hebt. Iets lager vindt u de voorbeeldweergave, deze wordt realtime bijgewerkt, dus opslaan en herladen is niet nodig.

Tussen die twee kunt u voor 13 elementen de kleuren ook nog eens individueel aanpassen, hetzij via het intikken van een #rgb waarde, hetzij via de kleurencirkel na het klikken op het kleurblokje achter een element. Dit wordt dan kleurschema Aangepast in het menu.

Probeer eens dezelfde kleur voor Headings like h2, TItle en slogan, Background for menu en Background for footer, dan ziet het er evenwichtig en consistent uit. Of wijk daar juist vanaf, er zijn meer mogelijkheden dan u tijd heeft om ze uit te proberen. Er zijn diverse sites op internet die U terzijde staan bij uw zoektocht naar een goed bij elkaar passend kleurenpalet, bijvoorbeeld Colorpicker.